https://www.youtube.com/watch?v=u79gKEQNm9s

INDUSTRIJA

Sistemi Za Hladjenje u Industriji

VRF sistemi

Panasonic pruža široku lepezu rešenja za srednje i velike objekte. Kombinuje najbolje mogućnosti kako bi zadovoljio sve potrebe i ograničenja na različitim lokacijama.

PANASONIC je jedini proizvođač koji može objediniti električni i gasni VRF sistem u istom projektu i isporučiti najbolji izbor koji donosi prednosti za naše kupce. Osigurava širok izbor unutrašnjih jedinica na koje se mogu spojiti i izmenjivači toplote, jedinica za upravljanje vazduhom i jedinice za ventilaciju sa ili bez izmenjivača toplote. Svim komponentama upravlja se putem jednostavnog i snažnog samostalnog daljinskog upravljača, novog centralizovanog upravljanja ili povezivanjem u oblaku sa ugrađenom 3G opcijom.

VRF
Panasonic_baner_technopartner

Čileri

Rashladni uređaji koje služe za pripremu hladne vode za hlađenje prostora ili u proizvodnim procesima. Kondenzatorske jedinice čilera mogu biti hlađene: vazduhom, vodom ili kombinovano.

U našoj ponudi nudimo brendove Thermocold i MTA.

Čileri

Toplote pumpe

Toplotne pumpe su uređaji za grejanje i hlađenje prostora, kao i za pripremu tople sanitarne vode.

U ponudi  imamo toplotne pumpe: vazduh-voda, voda-voda, geotermalne, i visokotemperaturne sa ekološkim rashladnim sredstvom CO2 . Naše toplotne pumpe ispunjavaju najstrože evropske standarde po pitanje energetske efikasnosti i ekologije. Snage koju su Vam na raspolaganju idu od 50kW – 3,25MW sa modelima koji omogućavaju proizvodnju tople vode 65ºC pri spoljnoj temperaturi vazduha -20ºC. (model DOMINO EXR).

Toplotne pumpe

Multifunkcionalne toplotne pumpe

Multifunkcionalne toplotne pumpe se koriste za grejanje, hlađenje prostora i za pripremu tople sanitarne vode. Multifukcionalne toplotne pumpe omogućavaju korisniku da tokom perioda, kada se radi hlađenje prostora, ima potpuno besplatnu toplu sanitarnu vode.
Multifunkcionalne toplotne pumpe imaju integrisana dva izmenjivača (grejanje/hlađenje i topla sanitarna voda) kao i dve cirkulacione pumpe sa faznom regulacijom brzine.

Multifunkcionalne toplotne pumpe, u našoj ponudi, ispunjavaju sve evropske norme za ekolugiju, i enegetsku efikasnost.

 

Multifunkcionalne poplotne pumpe

Solarni Kolektori i Bojleri

Sunce, kao izvor obnovljive energije,  koristimo za pripremu tople sanitarne vodei proizvodnju električne energije. U našoj ponudi možete izabrati kolektore za proizvodnju tople sanitarne vode: pločaste ili vakumske kolektore.

Oba modela kolektora su visoko efikasni i poseduju Solar Keymark Certification.

 

Solarni Kolektori i Bojleri

Bojleri i Akumulacioni Bojleri

Ekskluzivni ACV koncept od nerđajućeg (INOX) čelika

ACV, zahvaljujući svojoj jedinstvenoj tehnologiji “Tank in Tank“ pruža udobnost u toplojj sanitarnoj vodi te osigurava Energetsku Efikasnost i trajnost kao i niže troškove održavanja. Sistem ‘Tank in Tank“ specijalno dizajniran za korišćenje sa toplotnim pumpama i solarnim kolektorima, poseduje visoki primarni kapacitet te se izbegava stalni rad toplotne pumpe i doprinosi poboljšanju učinkovitosti i energetske efikasnosti.

 

Bojleri i Akumulacioni Bojleri

Procesno Hladjenje

Širok spektar MTA proizvoda je savršeno usklađen sa potrebama tržišta za procesnim hlađenjem u industriji, koji mogu biti u rasponu od kontrole temperature finalnog proizvoda do termostatske kontrole temperature soba i radnog procesa. Visoka pouzdanost i izdržljivost su zaštitni znaci koji su uvek razlikovali proizvode MTA; visoki standardi kvaliteta, izvrsna energetska efikasnost osiguravaju i minimalni uticaj na životnu sredinu. 

 

Procesno Hladjenje
MTA PHOENIX PLUS

Održavanje Vlažnosti

Misting tehnologija (ili sistemi za održavanje vlage vodenom maglom) igraju važnu ulogu u klimatskoj kontroli bašte, hladnjače, vinskog podruma, industrijskog postrojenja. Misting tehnologija se takođe koristi za održavanja prave temperature i vlažnosti u okolini, u uslovima prisilne ili prirodne ventilacije. U letnjem periodu brzo isparavanje magle će ohladiti prostor zbog principa isparivačkog hlađenja, dok u suprotnom vlaži okolinu u slučaju niskih relativnih vlažnosti vazduha. Tokom zimskog perioda sistem zadržava tačan nivo vlažnosti koja sprečava dehidrataciju proizvoda uzrokovanih sistemima grejanja. Okruženje proizvedeno od strane našeg sistema je prikladno za najosetljivije proizvode gde nije moguće koristiti tradicionalne (klasične) metode prskanja. 

 

Održavanje vlažnosti

Kotlovi za grejanje

U ponudi imamo kotlove koji kao energent koriste prirodni gas ili bio masu. Gasne kotlove  možete izabrati sa modulirajućim gorionikom ili sa potpunom (totalnom) kondezacijom u režimu grejanja i režimu pripreme tople sanitarne vode– model ACV Heat Master TC.  Kod kotlova na bio masu u ponudi imamo kotlove na nespicifična goriva, drveni pelet i sečku, agro pelet i kotlove koji kao energent koriste pileći izmet.

Svi  kotlovi su proizvedeni u Evropi (Belgija i Austrija) te uz EUR 1 poseduju i sve evropske sertifikate  po pitanju ekologije, energetske efikasnosti,  sanitarne tople vode…

 

Kotlovi

Ostali Proizvodi

U našoj ponudi su filtera brendova Ecofil Greenair, izrađenih prema standardu EN779:2012.
U prodajnom programu imamo filtere klase G1 do G4 za grubo filtriranje kao i filtere klasa M5,M6 i F7 do F9 za fino filtriranje vazduha, filtere viših klasa E10 do E12, Hepa filtere klase H13, H14 i Ulpa filtere klase U15 do U17. Pored filtera za vazduh nudimo i filtere za lakirne kabine, industrijsku filtraciju i filtraciju tecnosti…
FAN COIL jedinice proizvođača Thermocold i MTA.
Ostali Proizvodi