VRF

Panasonic pruža široku lepezu rešenja za srednje i velike objekte. Kombinuje najbolje mogućnosti kako bi zadovoljio sve potrebe i ograničenja na različitim lokacijama.           
PANASONIC je jedini proizvođač koji može objediniti električni i gasni VRF sistem u istom projektu i isporučiti najbolji izbor koji donosi prednosti za naše kupce. Osigurava širok izbor unutrašnjih jedinica na koje se mogu spojiti i izmenjivači toplote, jedinica za upravljanje vazduhom i jedinice za ventilaciju sa ili bez izmenjivača toplote. Svim komponentama upravlja se putem jednostavnog i snažnog samostalnog daljinskog upravljača, novog centralizovanog upravljanja ili povezivanjem u oblaku sa ugrađenom 3G opcijom.

Mogućnost regulacije temperature izlaznog vazduha!

Dostupna je u svim VRF unutrašnjim jedinicama, a omogućuje izuzetan komfor. Izlazni vazduh hladniji od 10 °C neugodan je i može uzrokovati promaju. Pomoću Panasonicove regulacije temperature izlaznog vazduha, temperatura izlaznog vazduha može se regulisati od 7 °C do 22 °C.

Izuzetno prilagođen primeni u TRGOVINAMA, HOTELIMA i KANCELARIJAMA!

VRF SISTEM NUDI NAJBOLJA REŠENJA ZA RESTORANE!

Veoma efikasno u uslovima delimičnog opterećenja

Panasonic ima najefikasnija rešenja kako bi se optimizovala ugradnja hlađenja, grejanja i proizvodnja potrošne tople vode. Dok je u kuhinji potrebno hlađenje, za potrošnu toplu vodu i za grejanje javnog prostora potrebno je grejanje, uz prednost od 100 % svežeg vazduha koji sprečava nakupljanje mirisa.

Pametno kombinovanje svega navedenog sa Panasonicovom tehnologijom rezultira jednostavnim i fleksibilnim sistemom koji se prilagođava svim zahtevima restorana i manjim troškovima energije. Osim toga, Panasonic nudi jedinstveno rešenje za područja sa ograničenom električnom mrežom, koristeći ECO G jedinice koje pokreće uglavnom prirodni gas ili propan, što na svim mestima osigurava udobnost i potrošnu toplu vodu.

ECOi (Električni VRF sistem)

ECOi električni VRF posebno je dizajniran za najzahtevnije hotele. Visokoefikasan sistem. Proširen radni raspon koji osigurava grejanje pri spoljašnjim temperaturama i do -25 °C. Pogodan za rekonstrukcije.

Komplet za upravljačke kutije za 3-cevne sisteme.

Nova kutija za povrat toplote povezana je sa više unutrašnjih jedinica pomoću samo jedne kutije; 4, 6 i do 8 unutrašnjih jedinica ili grupa. To pruža dobre prednosti, posebno kod hotelskih primena gde je ograničen prostor za povezivanje nekoliko kutija.

Upravljajte na svoj način

Mnoštvo naredbi, od jednostavne korisničke regulacije do punog upravljanja sistemom putem funkcije daljinskog pristupa. Dodirna ploča, internet server, kontrola potrošnje, upravljanje pametnim telefonom… sve je moguće.

Hidrokit za ECOi. Voda na 45 °C

Proizvodi LT toplu vodu, kompatibilan je sa ECOi, toplotnom pumpom i povratom spoljašnje toplote.

Kompleti jedinica upravljanja vazduhom za efikasno provetravanje

Novi AHU komplet posebno je dizajniran za bolju efikasnost postupka predgrevanja ili predhlađenja pri provetravanju.

Skrivena ugradnja, za snagu i efikasnost

Veoma tihe jedinice pružaju idealno snabdevanje vazduhom. Jedinice dostupne od 1,5 kW pružaju precizno upravljanje temperaturom čak i u malim sobama. Dostupna su dva modela: tanka jedinica za prostore u kojima je otežan pristup visokim delovima (MM jedinica dubine samo 200 mm), i druga koja pruža 100 % sveži vazduh (MF).

Zidna ugradnja

Zidna jedinica tipa K2/K1 ima modernu ugrađenu ploču koja ne samo da izgleda dobro, već se i jednostavno čisti. Jedinica je manja, lakša i značajno tiša od prethodnih modela, što je čini idealnom za male kancelarije i druge komercijalne primene.

Vazdušna zavesa sa DX cevnom spiralom.

Panasonicova linija vazdušnih zavesa projektovana je za besprekoran i efikasan rad.

Za različite protokole

Velika prilagodljivost ugradnje u KNX/ Modbus/LonWorks/BACnet instalacije omogućava potpuni dvosmerni nadzor i upravljanje svim funkcionalnim parametrima. Različita rešenja za lokalno ili daljinsko dvosmerno upravljanje celim sistemom.

INOVATIVNA REŠENJA ZA TRGOVINE!

Panasonic je razvio rešenja za primenu u trgovinama i kancelarijama, gde je povrat investicije od ključne važnosti! Udobnost u trgovini ključna je za ugodan doživljaj kupaca pri kupovini. Pomoću lokalnog upravljanja ili putem novog Panasonicovog sistema upravljanja u oblaku moguće je prikazati detaljan status sistema grejanja i hlađenja, analizirati i optimizovati kako bi se poboljšala energetska efikasnost, skratilo vreme rada i produžio vek trajanja jedinica.

8 razloga zbog kojih Panasonic predstavlja najbolje rešenje za vašu trgovinu:

  • Kompletno rešenje
  • Fleksibilnost i prilagodljivost
  • Ekološka trgovina: najmanje emisije CO2
  • Udobnost – maksimalno zadovoljstvo
  • Mogućnost proširenja
  • Panasonic je već godinama definitivno najefikasniji sistem
  • Visoki kvalitet usluge sa Panasonic Pro partnerskim timom za ugradnju
  • Sistem radi i sa 25 % spojenih unutrašnjih jed inica. Sistem se neće zaustaviti ako dođe do prekida napajanja na do 25 % unutrašnjih jedinica dok su uključene.
PANASONIC VRF ECOi -katalog.pdf

PANASONIC VRF ECOi -katalog.pdf

NAJEFIKASNIJA SERIJA ECOi IZ PANASONICA!

Niži troškovi rada i korišćenja. Panasonicovi ECOi sistemi ubrajaju se među najefikasnije VRF sisteme na tržištu, sa vrednošću COP-a višom od 4,0 u uslovima punog opterećenja. Sistem je takođe projektovan imajući na umu smanjenje troškova rada svakog sistema upotrebom naše jedinstvene rutine usmerenog upravljanja kako bi se osigurala najefikasnija kombinacija kompresora koji istovremeno rade. Poboljšano sekvenciranje odleđivanja takođe smanjuje trošak rada, odleđujući redom svaki ventilator konvektor spoljašnje jedinice kada to uslovi dopuštaju. Mogu se povezati do 64 unutrašnje jedinice do kapaciteta od 200 % indeksiranih opterećenja unutrašnje jedinice, što omogućava efikasno korišćenje sistema u zgradama sa izrazito različitim opterećenjima: takva funkcija velikog povezivanja čini je rešenjem za jednostavno izvođenje i ugradnju u školama, hotelima, bolnicama i drugim velikim zgradama. Dužina cevi do 1.000 m omogućuje upotrebu nove VRF ECOi serije u vrlo velikim zgradama uz maksimalno prilagodljivu izvedbu. ECOi sistemom jednostavno se upravlja.

VRC Panasonic EcoI EX

SERIJA MINI ECOi LE1 SA 2-CEVNIM SISTEMOM

 

MINI ECOi LE1

Ovaj kompaktni sistem, sada dostupan u verzijama od 4 do 10 KS, idealno je rešenje za primene sa minimalnim spoljašnjim prostorom, pri čemu su kvalitet i pouzdano grejanje i hlađenje od izuzetne važnosti.

Namenjen manjim komercijalnim i stambenim prostorima!

Panasonicov 2-cevni sistem Mini ECOi sa 2-cevnom toplotnom pumpom posebno je namenjen najzahtevnijim primenama. Mini ECOi dostupan je u 5 veličina sa kapacitetom hlađenja u rasponu od 12,1 kW do 28 kW i sa mogućnošću povezivanja do 15 unutrašnjih jedinica. Mini ECOi jedinica kompatibilna je sa istim unutrašnjim jedinicama i upravljačima kao i ostali ECOi modeli i predstavlja proširenje Panasonicove VRF linije proizvoda.

Široki temperaturski raspon! Radni raspon pri grejanju iznosi do -20 °C, a pri hlađenju do -10 °C. Zadavanje temperature daljinskim upravljačem dopušta raspon od 16 °C do 30 °C.

Veća dužina cevi omogućuje veću prilagodljivost izvedbe! Prilagođava se različitim vrstama i veličinama zgrada. Maksimalna dužina cevi je do 150 m.

Odlična rešenja za grejanje i hlađenje! Savršeno rešenje za male prodavnice, kancelarije, velike stambene objekte, kao i veće primene u komercijalnim objektima, uključujući hotele ili veće kancelarijske zgrade u kojima spoljašnji sistem ne sme ometati ambijent.

Bluefin (za jedinice od 8 do 10 KS)! Završna obrada Bluefin štiti spiralu od korozije i osigurava da će jedinica tokom vremena raditi sa istom izuzetnom toplotnom efikasnošću i performansama.

Novi inverterski kompresor (za jedinice od 8 do 10 KS)! Zahvaljujući najvećoj COP vrednosti u svojoj klasi, visokim toplotnim performansama širokog izmenjivača toplote i bogatoj paleti inverterskih kompresora koji pružaju visoku efikasnost u odnosu na opterećenje, pokazuje i vrlo visoke uštede energije.

Tihi način rada! Podešavanjem se može smanjiti maksimalno 7 dB(A). U slučaju ugradnje u stambenu zgradu, važan je tihi rad, posebno noću.